Internationaal


De eerste 10 NOM-renovaties in Frankrijk officieel van start


Op 22 februari 2018 werd voor de ogen van zo´n 200 belangstellenden de eerste nul-op-de-metergevel geplaats in Hem, Noord-Frankrijk. Het is de eerste van tien. Deze eerste 10 huizen markeren een belangrijke mijlpaal in de aanpak vanEnergieSprong France; het laat de haalbaarheid zien van nul-op-de-meter in een Frans wettelijk en technisch kader.

Melius Homes bouwt aan NOM-fabriek in Nottingham


Met nog eens 213 huizen in contract voor woningcorporatie Nottingham Homes, heeft aanbieder Melius besloten een fabriek te gaan bouwen om hun NOM-product te industrialiseren. Behalve dat verschaft de fabriek ook nog eens 20 tot 25 nieuwe banen in de regio.

Groot Duits bouwbedrijf bezocht Nederland


Een van de grootste Duitse bouwbedrijven bezocht het NOM-project van Dura vermeer in Zoetermeer. Er werd ter plekke de nodige kennis uitgewisseld zodat zij voorbereid zijn om wellicht deze zomer te beginnen met hun eigen prototypes in Duitsland.


Blijf op de hoogte via

www.energiesprong.euTransition Zero en E=0

Transition Zero is het door EU Horizon 2020 gesubsidieerde project, dat de Vereniging Energiesprong International uitvoert om de juiste marktcondities te creëren in het Verenigd Koningrijk, Frankrijk en Nederland voor de introductie van grootschalige nul-op-de-meter huizen (Net Zero Energy homes) voor de sociale woningbouw.

Het Interreg E=0 project ondersteunt de ontwikkeling van nul-op-de-meter (Net Zero Energy) prototypes in het Verenigd Koningrijk, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. De ondersteuning bestaat uit het samen financieren van de eerste Energiesprong make-overs, het uitbreiden van de beweging in het algemeen en het helpen bij de ontwikkeling van betere oplossingen door de tijd heen.