Industrialisering

Op 7 december zal Chris Kuipers de fabriek van ons lid RC Panels bezoeken (een producent volledig gefocust op NOM gevels). Daarbij worden corporaties en bouwers uitgenodigd. Doel van het bezoek is om corporaties te activeren in bouwstromen te gaan werken en bouwers te activeren te industrialiseren, c.q. geĆÆndustrialiseerde elementen te gaan toepassen.

Fabriekstour

Er wordt een fabriekstour georganiseerd samen met Platform31 en Aedes. Doelstelling van de tour is corporaties te activeren in bouwstromen te gaan werken, om de industrialisatie aan te jagen. Er worden vijf fabrieken bezocht in de vier verschillende windstreken. Leen van Dijke zal in ieder geval de tour op 13 december bij Dijkstra Draisma openen. Het programma vind je hier: https://www.platform31.nl/bijeenkomsten/fabrieks-en-inspiratietour-langs-innovatieve-woningproducenten#.W8iLb_lnAv8.twitter.

Tijdens de tour wordt een 45 min sessie georganiseerd om corporaties de eerste stap te laten zetten in het denken in bouwstromen.

Het denken en proberen te creƫren van bouwstromen is op zich niet helemaal nieuw. Toch zijn we tot nog toe nooit veel verder gekomen dan de creatie van een (eenmalige) volumedeal: de oorspronkelijke deal Stroomversnelling huurwoningen. Ook die deal is nog geen bouwstromen deal en dat zien we deels terug in de nog beperkte mate van industrialisatie die het heeft opgeleverd. Om te leren van eerdere pogingen rondom bouwstromen, wordt ook Rutger Vrielink betrokken. Alle andere input rondom ervaringen is welkom via sscholte@stroomversnelling.nl.